Явно почваме да се обединяваме по-голяма група, че този главен

...
Явно почваме да се обединяваме по-голяма група, че този главен
Коментари Харесай

К. Петков към ДПС: Явно се обединяваме, че Гешев трябва да си ходи

" Явно почваме да се сплотяваме по-голяма група, че този основен прокурор би трябвало да си върви. "

С тези думи министър председателят Кирил Петков се обърна към депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на парламентарния надзор. Цонев съобщи на Петков " сигнали от антикорупционната търсачка Google " против предприемача Иво Прокопиев. И съобщи, че прокуратурата до момента е опъвала чадър над него.

" Няма да има сигнал, който ще бъде пренебрегнат. Защо този сигнал не отива непосредствено в прокуратурата се чудя. Ако и вие нямате доверие в покуратурата, имаме общ проблем ", сподели Петков.

И добави, че не би трябвало да има нито един човек в България, " който тази прокуратура да не може да проверява ".

" Радвам се, че и вие стигате до мнението, че в България няма работеща прокуратура ", сподели Петков.

На въпрос, заложен от Любен Дилов-син (ГЕРБ) Петков отговори, че страната ще закупи 1,5 млн. тона зърно на пазарни цени, което ще се съхранява в Държавния запас, с цел да е несъмнено, че ще имаме задоволително до идната годишна продукция през 2023 година

На въпрос от " ИТН " Петков съобщи, че няма риск за доставките на нефт, тъй като " Лукойл " има проект Б. Освен това компанията е швейцарска благосъстоятелност и не влиза в директните наказания против Русия.

Мартин Димитров ( " Демократична България " ) уточни, че за високите цени на петрола има и вътрешни аргументи - проблеми с конкуренцията, свързани с достъпа до данъчни акцизни хранилища. Той добави, че свободните потенциали на Държавния запас би трябвало да се употребяват за повече конкуренция. Петков сподели, че Димитров е безусловно прав.

На въпроси от " Възраждане " Петков отговори, че България към този момент е пратила филантропична помощ за Украйна.

А за глобите против Русия той съобщи:

" България няма да преклони глава, няма да се снишим и да се скрием. От наказания до наказания има разлика.

Тези наказания, които не можем да си ги позволим, не ги поддържаме. Ако се спре петролът от Русия, имаме проблем. Обмисляме всяка една глоба поотделно ", сподели Петков.

Той попита " Възраждане " дали на срещата си с съветската посланичка, каквато са имали неотдавна, са защитили националните ползи или " сте ги продали ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР