Явно пак ще се подменя дневният ред на обществото и

...
Явно пак ще се подменя дневният ред на обществото и
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: „Промяната“ подменя дневния ред на хората с изкуствени скандали за парламентарните комисии

Явно отново ще се подменя дневният ред на обществото и на българските жители.

Това разяснява зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в студиото на бТВ. Повод бе изкуствено провокираният от Кирил Петков и Радостин Василев („ Продължаваме промяната ”) скандал с управлението на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта.

Ще ви показва няколко обстоятелството, другояче да разясняваме Руди не е доста свястно, сподели Анастасов.

Движение за права и свободи в тона на всичко, което сме говорили и по време на предизборната акция и по-късно, съобщи последна тези комисии, които не бяха декларирани от никого. И това е елементарно доказуемо. Никой не искаше Бюджетна комисия, никой не искаше комисиите по вътрешна сигурност и публичен ред, по въпросите на европейския съюз и не спортната комисия, както се изрази някой, а комисията по въпросите на децата, младежта и спорта – активността й е доста по-разширена, сподели Анастасов.

Това е елементарно доказуемо. Има и диалог. Нещо повече има чат – общ чат, в който вземат участие и Кирил Петков и другия господин – Руди, разкри зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Това е цялостен парадокс, отговори Станислав Анастасов на въпроса дали е имало напън от страна на президентството или служебния кабинет Движение за права и свободи да поеме управлението на Комисията за децата, младежта и спорта.

Кирил Петков показва отношение за политиката, в което тя е тежко битовизирана, всичко е персонално и се взема решение с телефонни позвънявания. Сега разбирам за какво господин Петков върви с спомагателна външна батерия на телефона – в кръга на шегата, само че е реалност, сподели Анастасов.  

Ние решаваме проблемите с общи диалози, не с позвънявания, акцентира зам.-председателят на Движение за права и свободи. Той бе безапелационен, че с опита на Кирил Петков и Радостин Василев да се реши един частен проблем, настрана остават дневният ред на обществото и страховете на жителите за зимата, терзанията им за инфлацията, за отоплението и по тази причина че няма дърва.

Движение за права и свободи има положителни специалисти за всички комисии, това е реалност, съобщи Анастасов. И акцентира, че Движение за права и свободи съобщи комисиите, които останалите партии не са желали, за да улесни процеса, с цел да проработят комисиите, с цел да могат да се вземат решение проблемите на хората.

Не може цялата страна да се занимава с господин Радостин, не може той да е по-голям от Народно събрание, от президентството, от Министерски съвет, от гласоподавателя. Не може три дни да се занимаваме с един персонален проблем, с персонални мераци, с персонално предпочитание някой да бъде някъде, с цел да води реваншистка или контрареваншистка политика, възмути се националният представител.

Той заяви кои комисии са поискали в началото „ Промяната ” – правна, енергийна районна, обществена и антикорупционна. Да вижте тук по въпросите на децата младежта и спорта? Поканете господин Минчев и Кирил Петков да си извадят телефоните, сподели Анастасов.

Всички комисии са значими, това че някой управлява комисия, значи че има по-висока отговорност по какъв начин тя ще образува работата си, а не какви решения ще взема. Председателят не може да взема решения, те се вземат с болшинство. Въпросът сега е да забележим какво вършим дълготрайно, по тази причина гледаме да съблюдаваме положителния звук, да има разговор, да отстъпваме както направихме с комисиите, с цел да има съгласие, с цел да може да върви напред това Народно събрание, сподели още Станислав Анастасов.

За да има бюджет, би трябвало да има болшинство. Защото това, което имаме сега е трагично. Наследството ни от Кирил Петков е 15 милиарда лева недостиг всяка година. Затова би трябвало да имаме изясненост какви политики ще водим, какво държавно управление ще има. Иначе отиваме в популизъм и 15-те милиарда ще станат повече, сподели той.

За еврото действително имаше конституционно болшинство в Народното събрание. Ще го имаме и по други решения, което е добре. Това удостоверява геополитическата ориентировка на страната, сподели Анастасов. И добави: „ Бързаме, тъй като доходността по облигациите към този момент доближава равнищата на един потребителски заем, което е още една препоръка за наследството, което ни остави предходното държавно управление. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР