Явно е, че напрежението между Украйна и Русия се вдига,

...
Явно е, че напрежението между Украйна и Русия се вдига,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Напрежението между Украйна и Русия се вдига, но не дрънчи на война

Явно е, че напрежението сред Украйна и Русия се подвига, само че не бих споделил, че сега дрънчи на война. Ние желаеме деескалация, а ескалацията се покачва. Ние ще бъдем градивен сътрудник на НАТО, като нашите решения ще бъдат основани главно на разбори и интереса на нашата страна. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди срещата на Съвета по сигурността, който ще се организира през днешния ден.

Според него военните кораби в Черно море не са мотив за терзание, защото те са ситуирани по контракт от 2016 година с НАТО.

„ Надявам се отсега нататък Съвета по сигурност да е единственият орган с който се взимат решения, свързани със сигурността на България. Очаква се през днешния ден да проучваме обстановката и да дадем рекомендации на Министерски съвет. След срещата през днешния ден би трябвало да има явен прочит на обстановката и нашите последващи стъпки. Мисля, че това е задоволително и рекомендацията ще бъде призната в утрешния ден от Министерски съвет, а по-късно ще отиде и в Народното събрание. Българското общество ще бъде изцяло осведомено с нашите дейности и решенията ще бъдат взимано на база институции, а не еднолични такива “, разяснява още Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР