Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно“,

...
Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно“,
Коментари Харесай

Румен Радев: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно

„ Явно АЕЦ-ът ще се построява като автомагистралите – на мрачно “, разяснява президентът Румен Радев старта на строителството на 7-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “.

Предвиденият период за осъществяване е 2033 година

„ България наложително би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика. Н о с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив би трябвало да се проучат, проучват и слагат всички вероятни разновидности по редица значими параметри - локация, лицензи, сигурност и най-много време и средства за създаване. Това не се случва “, добави той.

Радев разяснява и тематиката „ Лукойл ”. „ Как служебното държавно управление, назначено от мен, съумя да убеди „ Лукойл ” да записва своята икономическа активност в България, да внесе предплатено 180 милиона лв. корпоративен налог, в случай, че предходните 22 години подобен налог е събран в размер на 70 милиона. Как съумя това държавно управление да подсигурява устойчивата работа на рафинерията и да смъкна цените от 3,5 на 2,4 лв., а сегашните ръководещи не могат ”, попита Радев.

Според него, в случай че се откажем от дерогацията, има риск и от недостиг на горива, и от нараснали цени.

„ Не видяхме плановете за това, както не видяхме и аргументирани планове и модели за Закона за енергетиката ”, сподели президентът.

Руските производители уведомяват за допустимо закъснение в превоза до България поради ограниченията за сигурност в пристанище Кавказ

„ В несекващите кавги за въздействие, за пари, за постове, ръководещите не помнят най-важното - че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, оттатък своите ползи и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото ”, безапелационен бе президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР