Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на

...
Явлението на видеото се нарича кондензационен облак или облак на
Коментари Харесай

Заснеха атака с вакуумни бомби в Украйна

Явлението на видеото се назовава кондензационен облак или облак на Уилсън

Видео сподели скорошна офанзива, извършена от съветската войска по отношение на укрепени позиции на въоръжените сили на Украйна. Кадрите разкриват резултатите на вакуумни бомби при обстрел осъществен с съветската система ТОС-1А "Солнцепек ".

ТОС значи Тежка Огнеметна Система, а след разпада на Съюз на съветските социалистически републики - за разлика от множеството военни планове, Русия продължава да развива комплекса. Така в последна сметка се ражда усъвършенстваната и най-съвременна версия ТОС-1А "Солнцепек ", написа.

Video of Russian TOS-1A thermobaric MLRS and artillery strikes on Ukrainian positions in the Novomykhailivka area.
— Rob Lee (@RALee85)
Твърди се, че гърмежите са станали покрай Новомихайловка и Лиман. Явлението на видеото се назовава кондензационен облак или облак на Уилсън. То се образува при мощен гърмеж при висока мокрота на въздуха.

Тя е ситуирана върху шаси на Т-90С. Ракетите са с мощни термобарични заряди, а обсегът им е сред 600 и 6000 метра. За 12 секунди комплексът може да изстреля 24 ракети, осъществявайки масирана бомбардировка по територията на врага.

Русите медии постоянно дефинират ТОС-1А "Солнцепек " като "най-мощното неядрено оръжие ".

Детонацията на ракетите предизвиква толкоз бърза и фрапантна смяна във въздушното налягане, че намирането на заслон в окоп или пещера не дава отбрана от резултатите на гърмежа. Температурата му пък доближава до 3000 градуса по Целзий.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР