Ясно, все пак мога да бягам на финал както на

...
Ясно, все пак мога да бягам на финал както на
Коментари Харесай

Ивет Лалова преживяла нов кошмар, разкри за големия проблем

Ясно, въпреки всичко мога да тичам на край както на международното състезание идната година, по този начин и на олимпийските игри в Токио през 2020 година Това разгласи Ивет Лалова при завръщането си от Европейското в Берлин, където приключи пета на 200 метра. 

34-годишната Лалова е била измъчвана от контузия преди шампионата в немската столица, само че в последна сметка още веднъж показва класа и остана покрай медалите.

" Доволна съм. За мен това присъединяване беше една голяма персонална победа за екипа и хората, които бяха до мен и изживяха един същински призрачен сън в последния месец. Планът беше да отида в Берлин и да тичам към 22 секунди, и да сграбчи сигурно един от медалите. Но тъкмо преди един месец на ехография ми споделиха, че освен съм разтегнала бедрен мускул, а е можело напряко да го скъсам ", разкри за казуса Ивет, написа Блиц. 

" Като чели в този миг Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди 10 дни, когато трябваше да откажем 100 метра, се тормозих, че може да се наложи да откажем и 200 метра, тъй като към момента не можех да тичам. Дойдох в Берлин толкоз блокирана и изпълнена с толкоз доста болки ", описа Ивет Лалова.

" Беше тежко, няма да ви неистина. Много ми се искаше да взема орден в Берлин ", продължи звездата.

" За мен това е доста огромен триумф, тъй като още веднъж се потвърдих в европейския хайлайф с петото място на един крайник. Това ми дава мотивация, че мога да съумея както за международното идната година, по този начин и за финала на олимпийските игри в Токио ", оптимист е Лалова.

Спринтьорката беше посрещната на летище София извънредно прочувствено от децата от своята школа по лека атлетика. Малчуганите бяха подготвили афиш, цветя и дарове. Най-трогващ бе собственоръчно направен златен орден. 

" Ето че не се върнах с празни ръце. Този орден от дребните бъдещи първенци в действителност е доста скъп за мен ", показа с усмивка Ивет. 

" Моето наследство към тях е, че и в спорта, и в живота, има доста сложни моменти. Лесно е да се откажеш, само че би трябвало да стиснеш зъби и да довършиш това, за което си почнал ", добави седемкратната медалистка от европейски шампионати. 

Припомняме, че през 2005 година Лалова претърпя огромен призрачен сън, след който дълго време беше с 38-сантиметров гвоздей в крайници. Инцидентът на пистата обаче не й попречи да продължи да се потвърждава и да показва невероятната си мощ на духа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР