Ясно разписани правила за избягване на конфликт на интереси, по-строги

...
Ясно разписани правила за избягване на конфликт на интереси, по-строги
Коментари Харесай

Предвиждат по-строги правила за извънредните програми на Национален фонд „Култура”

Ясно написани правила за отбягване на спор на ползи, по-строги условия към качеството на работа на експертните комисии, ясно написани благоприятни условия за първокласен надзор и систематизиране на средствата на конкурсен принцип, при ясни и авансово известни правила, и при оптималната бистрота. Това са част от плануваните промени за изключителните стратегии на Национален фонд „ Култура ” по отношение на изключителната епидемиологична конюнктура, показват от Министерството на културата (МК).

В момента в границите на публичното разискване се одобряват мнения по оповестените планове на документи на изключителните стратегии на Национален фонд „ Култура ”.

По самодейност на Министерството на културата за първи път културните организации и дейци имат опция да дадат мнението си по плановете на стратегиите на Национален фонд „ Култура ” още преди формалното оповестяване на конкурсните сесии.

Подобно необятно разискване ще спомогне за това стратегиите да са по-опростени, да е по-лесно да се кандидатства по тях, като са и съобразени в по-голяма степен с нуждите на културния бранш.

Предложения по плановете на документи могат да бъдат направени до 31 март посредством оповестената форма на уеб страницата на Национален фонд „ Култура ” , където са оповестени и Проектите на документи към другите програми
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР