Ясно послание за влизане в Шенген отправиха официални лица, начело

...
Ясно послание за влизане в Шенген отправиха официални лица, начело
Коментари Харесай

След съвместното правителствено заседание с Румъния: Да влезем заедно в Шенген

Ясно обръщение за влизане в Шенген насочиха публични лица, отпред с българския министър председател Бойко Борисов и румънския му сътрудник Михай Тудосе, по време на днешното общо държавно съвещание сред двете страни. То се организира в Евксиноград.
Според Тудосе едни от най-безопасните външни граници в Европейски Съюз са тъкмо българската и румънската. Мнението му изцяло съответства с това на Бойко Борисов, който неведнъж и преди днешния ден разяснява, че сме изпълнили всички условия и критерии за влизане в Шенген.
Позицията на водачите беше доказана и от вътрешните министри - Валентин Радев и Кармен Даниела Дан. Те също желаеха България и Румъния дружно да упорстват за влизане в Шенген. Според министър Валентин Радев съществена задача е с непрекъсната информация да убеждаваме европейските сътрудници в положителната работа и готовността за Еврозоната на двете министерства на вътрешните работи.
Радев не скри и, че поддръжката на Румъния за смяна на Дъблинското съглашение е значима за България. Беше подписан и протокол сред Министерство на вътрешните работи на Република България и Министерство на вътрешните работи на Румъния за използване на Спогодбата сред двете държавни управления за назад приемане на лични жители и чужденци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР