Ясно е, че трябва да променим системата - учебните програми,

...
Ясно е, че трябва да променим системата - учебните програми,
Коментари Харесай

Вълчев: Образователната система започна да се пречупва

Ясно е, че би трябвало да променим системата - образователните стратегии, способи на преподаване, финансиране и така нататък Системата стартира да се трансформира и да се пречупва. Променя се фокусът, тъй като се трансформира светът към нас. Различно е поколението, употребява друг размер информация. Не приказваме за смяна на задачите, а за компетентностен метод. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция " Перспективи и провокации пред педагогическото обучение през XXI век ", съобщи организация " Фокус ".
" Досега постоянно образованието е подготвяло децата за една специалност, в този момент, съгласно изследвания, сменят приблизително сред 3 и 9 специалности. Затова би трябвало доста повече деловитост на образованието. Трябва да създадем по този начин, че да мотивираме учителите, съобщи министър Вълчев. Според него в този момент има чувство, че системата служи на статуквото, а не на развиването. По думите му има липса на задоволително сензитивност към външната среда.
" Догодина ще предложим национална стратегия за преподавателите и ще бъдат финансирани в допълнение. В идната тактика на образованието ще се опитаме да притеглим повече младежи и във висшите учебни заведения. Ще бъде належащо да имаме мрежи от преподаватели и запаси ", уточни Вълчев. Той акцентира, че би трябвало да се осъществят нови политики, свързани с приобщаващото обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР