Ясно е, че Tesla е новината на годината. Признаха го

...
Ясно е, че Tesla е новината на годината. Признаха го
Коментари Харесай

Световен рекорд за Tesla Model S и над 1000 км пробег

Ясно е, че Tesla е новината на годината. Признаха го и босовете на VW даже. Поредното удостоверение за преднината, която има Tesla на фронта на електрификацията е от през вчерашния ден, когато се разбра, че Model S към този момент публично е електомобилът с максимален пробег сред две зареждания.

Преди към два месеца Илон Мъск съобщи, че с подобаващите гуми Model S 100D може да мине границата от 1000 км. Да ревизират това изказване се заеха от клуба Tesla Owners Italia. На 3 август, след 27-часов маратон, шофирайки с почти 40 км/ч, Tesla Model S 100D съумя да измине разстояние от 1078 км с едно зареждане.

Това е нов връх за максимален пробег с електрически автомобил. Екипът е постигнал разход от 91 Wh на километър пробег, като за цялата отдалеченост са били изразходвани 98.4 kWh.

Трябва да се означи, че въпреки всичко не става въпрос за преструване на проби в действителни пътни условия, т.е. сходен пробег в всекидневието е неосъществим. Условията са били следени, а задачата е била допустимо най-дълъг пробег. Но въпреки всичко посланието е ясно, а посоката за развиване на технологиите също.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Германия стартира строителство на гигазавод за акумулатори

Mazda създава бензинов мотор, работещ като дизелов

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за оптимален резултат (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР