Ясно е, че световната икономика е влязла в рецесия, която

...
Ясно е, че световната икономика е влязла в рецесия, която
Коментари Харесай

Икономиката може да изпадне в по-тежка рецесия отколкото през 2009 г.,

Ясно е, че международната стопанска система е влезнала в криза, която може да бъде огромна колкото тази през 2009 година, а даже и повече, сподели ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от Асошиейтед прес.

Тя сподели, че МВФ предвижда възобновяване през 2021 година, само че то ще бъде реализирано единствено в случай че страните съумеят да сдържат ковид и да лимитират икономическите вреди.

" Основното безпокойствие от дълготрайно въздействие на неочакваното прекъсване на международната стопанска система е рискът от вълна от банкрути и съкращения. Това освен може да подкопае възобновяване, само че и да унищожи тъканта на нашите общества ", сподели тя на конференция след телефонен диалог с представители на финансовите управляващи от 24-те страни от Международния валутен и финансов комитет към МВФ.

Георгиева сподели, че 81 страни са поискали до момента помощ от МВФ по отношение на рецесията с Ковид-19. Тя повтори, че организацията е подготвена да даде целия си кредитен запас на стойност 1 трилион $ на страни, наранени от вируса.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР