Ясно е, че Русия продължава да нарушава ракетния договор по

...
Ясно е, че Русия продължава да нарушава ракетния договор по
Коментари Харесай

САЩ с тежки обвинения към Русия за ракетите

Ясно е, че Русия продължава да нарушава ракетния контракт по един безапелационен метод. Това съобщи американската представителка след извършена среща с съветската делегация в Женева, съобщи Swiss Info.
Руски и американски дипломати приключиха в Женева съвещания в междуведомствен формат по датиращия от интервала на Студената война Договор за очистване на ракетите със междинен и дребен и обхват, от който Съединени американски щати желаят да се изтеглят. Администрацията на Доналд Тръмп разгласи, че възнамерява евакуиране от съглашението, тъй като Москва го нарушава.

Американският заместник-държавен секретар Андреа Томпсън, която дава отговор за контрола на въоръженията и интернационалната сигурност, дефинира като разочароващи диалозите, на които съветската делегация не е изразила подготвеност да съблюдава контракта. Томпсън сподели, че американското обръщение към Кремъл е било ясно – унищожеше несъответстващите на контракта ракети.

Руската делегация беше водена от зам.-министъра на външните работи Сергей Рябков. Консултациите се организираха на фона на ултиматума, подложен от Съединените щати на Русия през декември. Вашингтон даде на Москва 60 дни да извърши контракта, като заплаши, че в противоположен случай ще се отдръпна от съглашението. Договорът изключва потреблението на ракети с обхват от 500 до 5500 км и постави завършек на рецесията, избухнала през 80-те години на предишния век поради разполагането на руски ракети с нуклеарни бойни глави, ориентирани към западните столици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР