Ясно е, че не можем да спрем колите без катализатор

...
Ясно е, че не можем да спрем колите без катализатор
Коментари Харесай

Нено Димов: Спираме вноса на коли без катализатори

Ясно е, че не можем да спрем колите без катализатор изведнъж. Трябва да намерим метод това да се случва последователно. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

"Мръсният въздух е проблем. Като цяло, качеството на въздуха в България във всички огромни градове се повишава, само че към момента не доближава нормите, които би трябвало да гоним. Създадени са две работни групи, които работят по тематиката. Трябва да проверим какво се случва в сервизите, които смъкват катализаторите на колите. Трябва да спрем вноса на коли без катализатори. Това са все ограничения, които би трябвало да стартираме да изпълняваме ", разкри той.

"Първата мярка ще е прекъсването на вноса на колите без катализатори. Всичко обаче е въпрос на обмисляне и на бюджет. Замърсяването се дължи на два фактора - битовото отопление и от превоза. В Русе примерно, замърсяването се дължи в голяма степен на битовото отопляване. В София е противоположното ", разкри министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР