Ясно е, че не можем да програмираме домашните любимци и

...
Ясно е, че не можем да програмираме домашните любимци и
Коментари Харесай

Тодор Иванов: Не можем да програмираме домашните любимци кога да лаят, но можем да санкционираме стопаните им, ако ги държат дълго гладни и сами

Ясно е, че не можем да програмираме домашните любимци и в частност кучетата, по кое време да лаят, само че можем да глобяваме стопаните им, в случай че предизвикат това да се случва, като ги държат дълго без контрол, гладни и сами. Това разяснява на брифинг през днешния ден зам.-кметът по сигурността в Община Варна Тодор Иванов във връзка новите акценти в Наредбата за публичния ред, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Повод за коментара бе протеста от страна на природозащитници, съгласно които е неуместно предлагането домашните любимци да бъдат заставяни да пазят тишина във времето за отдих от 14.00 до 16.00 часа и след 22.00 часа вечер. 

Зам.-кметът разясни, че оповестените оферти по измененията в наредбата са събрани от жители и от представители на администрацията. На последните принадлежи концепцията да бъде неразрешено храненето на улични животни във Варна, което на процедура ги обрича на крах. 

Тодор Иванов разяснява по този мотив, че няма по какъв начин да бъдат заставяни хората, които обичат животните, да не поставят грижи за тях на улицата, само че ще бъдат налагани наказания при замърсяването на публичните пространства при даването на храна на бездомните четириноги, както и хвърлянето на храна през балконите. 

В наредбата са залегнали още текстове, касаещи паркирането във Варна, сметоизвозването и сметосъбирането, използването на зелените площи за " аграрни " потребности или използването на скари и барбекюта по терасите на жилищните здания. 

" Има хора, които не роптаят против миризмата на пържоли от скарите по терасите, само че са се жалвали от миризмата на цигари, която идва от съседите. Желанията на жителите са разнопосочни, ние ще вземем поради най-разумните и практични решения, касаещи опазването на публичния ред ", разяснява Тодор Иванов. 

Наредбата ще бъде прегледана от комисиите в Общински съвет - Варна, чиито съвещания са отворени за жителите.

Проектодокументът е оповестен на адрес: https://varnacouncil.bg/proekti-na-normativni-aktove-mandat-2019-2023/

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР