Ясно е, че коронавирусът може да „живее“ върху повърхности, включително

...
Ясно е, че коронавирусът може да „живее“ върху повърхности, включително
Коментари Харесай

Крият ли опасност покупките от супермаркета по време на коронавирус?

Ясно е, че коронавирусът може да „ живее “ върху повърхности, в това число храна, опаковки и торбички, а докосването на такива отвън дома носи риск от зараза. Ако и вие се чудите какво да вършиме с покупките от магазина преди консумация, тези редове би трябвало да оказват помощ.

По отношение сигурността на храните държавните уеб страници на Съединени американски щати и Англия разгласяват следната информация: „ Много дребна е вероятността хората да прихванат COVID-19 от храна. COVID-19 е респираторно заболяване и не е известно да се предава посредством излагане на храни или опаковки на храни. “

Според Световната здравна организация е дребна вероятността едно инфектирано лице да съобщи вируса върху хранителни артикули. „ Рискът от заразяване с вируса, пораждащ COVID-19, от опаковка, която е премествана, транспортирана и излагана на разнообразни условия и температура, също е доста ниска “ , показва се още в формалната информация от СЗО.

За да не се постанова да рискуваме въобще, въпреки всичко има нещо, което можем да създадем, написа английското издание HELLO. То се базира на мнението на професор Сали Блумфийлд от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина , съгласно която супермаркетите дават „ идеална среда “ за предаване на вируса, а това прави общественото разграничаване и миенето на ръце извънредно значимо.

Пред BBC News тя поучава: „ За пакетирани или опаковани артикули е целесъобразно да бъдат съхранени за 72 часа преди приложимост или напръскайте и избършете пластмасовите и стъклени опаковки с белина, деликатно разредена, както е показано върху бутилката. “

Сали Блумфийлд изяснява, че белината бързо убива вируса. Тя поучава още да измиваме усърдно опакованите артикули, а по-късно да ги оставим да изсъхнат.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР