Ясно е, че има договорка между ГЕРБ и БСП за

...
Ясно е, че има договорка между ГЕРБ и БСП за
Коментари Харесай

Мартин Димитров хвърли бомбата пред цяла България: Ясно е, че има договорка между ГЕРБ и БСП!

Ясно е, че има сделка сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за строителството на АЕЦ “Белене”, ясно е и че редом се водят диалози за това с Москва. В отчет отпреди години министър председателят споделя, че площадката е сеизмологично рискова, а в този момент споделят, че ще строим “Белене”. Не знам какво се е трансформирало през годините. Това сподели в предаването “Лице в лице” по БТВ някогашният народен представител от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Това, че страната няма да даде нито лев, не е правилно – единствено свързването към мрежата коства 1,3 милиарда лева Възникват въпроси като тези кой ще заплаща сметката за затварянето на реакторите, къде ще държим обработеното нуклеарно гориво. Като теглим окончателната сметка, ще видите, че българските данъкоплатци ще платят най-малко 50% от сметката, която ще е най-малко 20 милиарда лева, съобщи Димитров.

Всичко това са клевети, сподели някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен зам.-министър на стопанската система Явор Куюмджиев. Последната оферта на “Росатом” беше за към 13 милиарда лева Инвестицията ще се изплати от преноса на ток към електропреносната мрежа в страната. “Белене” е най-подготвената АЕЦ в света и няма никакви сеизмологични опасности. Ако би трябвало да се базираме на цитати на господин Борисов, той мени мнението си постоянно, уточни Куюмджиев.

Той акцентира, че България има потребност от втора атомна централа.

Според Мартин Димитров България няма потребност от нови енергийни мощности до 2040 година Няма потребност нито за вътрешното ползване, даже районът няма потребност. Това се споделя и в отчета на Българска академия на науките, макар опитите за операция. И сега страната ни употребява към половината от създавания у нас ток, добави Димитров.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР