Ясни възнаграждения и анонимно кандидатстване дават равен старт на кандидатите

...
Ясни възнаграждения и анонимно кандидатстване дават равен старт на кандидатите
Коментари Харесай

Модерната обява за работа: Прозрачна заплата и чат с работодателя

Ясни хонорари и анонимно кандидатстване дават еднакъв старт на претендентите в приложението nPloy

Бъдещето на обявите за работа е в транспарантните заплати и лесното другарство сред шеф и претендент. В това са уверени основателите на новаторското приложение nPloy, което отстоява равния старт, качествения асортимент и напълно новия метод в връзката сред двете страни.

Платформата е единствената на българския пазар сега, в която претендентите имат повсеместен профил с квалификации и филтри, а не просто професионална автобиография. Задължителен филтър е обсегът на търсеното заплащане , като от работодателите също се изисква да зададат упования размер на заплатата за всяка оповестена позиция. Така разработчиците на nPloy считат да наложат бистрота в интерес на служителя -насока, заложена от десетилетия на европейско равнище, за да се поддържа равнопоставеността на половете, само че освен.

Еднакво възнаграждение за една и съща работа (еqual pay for equal work) е измежду основополагащите правила на Европейския съюз още от 1957г. Ние от nPloy работим в България за тази от дълго време заложена идея, която в развитите страни към този момент е стандарт “, споделя съдружникът в самодейността Константин Цонев. „ Тук постоянно възнаграждението не е упоменато в обявите, тъй че при наемане на двама претенденти, заплатата на всеки от тях зависи от сделката или от личностните характерности на претендента, да вземем за пример пола му. Нашата задача е да дадем опция за еднакъв старт на всички и да минимизираме разликите в заплащането за идентични позиции “, добавя Цонев.

С цел еднакъв старт е и анонимното кандидатстване в приложението – работодателят не вижда името на служителя, а единствено квалификациите му , до момента в който не се стигне до взаимно утвърждение. Предимството за фирмите е, че не заплащат такса, до момента в който не одобрят претендента. Едва тогава профилът му се отключва напълно за тях.

Модерната връзка е извънредно значимо качество на nPloy. Общуването сред двете страни се случва в чата на приложението, което понижава напрежението за претендента и икономисва време . Всички елементи, въпроси и отговори са събрани на едно място и са елементарно проследими, а не разпилени в CV, мейли и по телефона. Това улеснява извънредно експертите по подбора, които могат даже по време на изявление бързо да ревизират всяка информация за претендента.

Равностойно и комфортно са основните думи, които дефинират модерното търсене на работа. И приложението nPloy ги интегрира сполучливо.

Повече за приложението ще разберете на nPloy.net
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР