Ясни са резултатите от проверката по сигнал от сдружение Да

...
Ясни са резултатите от проверката по сигнал от сдружение Да
Коментари Харесай

Установиха редица нарушения от страна на снимачния екип на Игри на волята

Ясни са резултатите от инспекцията по сигнал от съдружие " Да запазим Корал ", касаещ предпазената околност " Силистар " и плаж " Листи ", където се снима риалити продукцията на Нова телевизия " Игри на волята ".
Комисия се е срещна с всички документи по случая и е направила теренна инспекция на описаното в сигнала. Тя е установила, че в ДГС Царево е постъпило писмо от компания " Олд Скул " ООД (бел. ред. - нейното лице е известният продуцент Нико Тупарев) с искане за позволение за достъп с МПС в горските територии за времето от 15 юли до 15 септември 2019 година. Причината е снимане на телевизионна продукция, попадаща в рамките на предпазена околност " Силистар ", плаж " Листи ", естествен парк " Странджа " и предпазени зони от екологичната мрежа " Натура 2000 ". Фирмата получава документално единодушие от Държавно горско стопанство Царево и от Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас за снимане на телевизионното съревнование " Игри на волята ".
Комисията е установила, че е изработен нов път с дължина 20 метра от оширението на съществуващия път в подотдел 292-ри " З " на Държавно горско стопанство Царево. Нарушението е осъществено с трактор от физическо лице. В формирания протокол се споделя още: " Изкоренени са и са пречупени общо 25 дървета. Според софтуерния проект от последната санитарна сеч през 2014 година краткотрайните хранилища са ситуирани на пътя, само че не се откриха други писмени доказателства и документи за съществуването на този път. С механически средства се откри, че има противоречие сред горскостопанския проект и терена. Установенови се още, че в подотдел 292 " З " има съществуване на изравнен път с дължина 200 метра и широчина 4 метра, който не попада в горскостопанския проект или друга публична карта ".
Препоръките на експертите са повалените и рискови дървета да се отстранен от терена по законовия ред
В подотдел 292 " З " експертите от комисията са забелязали рейс, който не е обвързван с горскостопанска активност.
Комисията установи и, че в обекта са сложени химически тоалетни и контейнери за боклуци. На територията на плаж " Листи " сега на инспекцията експертите са видели разпален огън в изискванията на североизточен вятър, към който е имали снимачен екип.
Инж. Нели Дончева от Асоциация на парковете в България е открила, че има повредени човеци " крайморски ветрогон " – тип, който е включен в " Червената книга на България ", тъй като върху тях е подложен инвентар на снимачната продукция.
Комисията, която извърши инспекцията, е формирана от експерти, представители на разнообразни институции. Изпълнителната дирекция по горите е показана от инж. Николай Пиронков, който е шеф на дирекция " Контрол и запазване на горските територии ", инж. Станимир Божанов, шеф на РДГ Бургас, инж. Михаил Михайлов, зам.-директор на Югоизточно държавно дружество - Сливен, инж. Николай Вълчанов, шеф на ДГС Царево и инж. Румяна Цвяткова - шеф на дирекция Природен парк " Странджа " - Малко Търново. Присъствали са създателят на сигнала инж. Атанас Русев от съдружие " Да запазим Корал " и инж. Нели Дончева от Асоциация на парковете в България.
Протоколът е подписан от седемте участници в комисията и ще бъде възложен на разнообразни институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР