Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера

...
Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера
Коментари Харесай

Засилен контрол на Промахон е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното заседание сред премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, основния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска отбрана по отношение на ограниченията за ковид . Това са зелена светлина за директни полети от Англия и Швеция, натоварен надзор на граничния пункт Промахон и навътре в страната, искане за възбрана на панаири.
В интервала от 1 до 11 юли на граничните пунктове в страната са направени 67 797 теста, от които 218 са били позитивни. Броят на инфектираните с COVID-19 туристи на Промахон са били четири пъти повече, в сравнение с летището в Атина , заяви МИА.
Тъй като от сряда на българско-гръцката граница влизането в Гърция ще се реализира само с отрицателен ПСР тест , изработен 72 часа преди пътуването, представителят на държавното управление Стелиос Пецас акцентира, че разрешителните ще бъдат проверявани деликатно. Ако бъде открито, че измежду тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани плануваните в закона наказания, написа БГНЕС. Засилен ще бъде и контролът на двата гранични пункта с Албания за лицата, които имат право да влизат в Гърция – сезонни служащи, албански жители с позволение за престой и други.
От 22 юли възобновяват директните полети от Швеция, седмица по-рано от оповестеното стартират полетите към Англия. Разглежда се опцията до края на юли да се даде зелена светлина за директни полети от Съединени американски щати, само че наложително с отрицателен тест. Тъй като заплахата от ковид не е единствено по границите, на днешното заседание комисията на епидемиолозите настоя за незабавна възбрана на панаирите и всички всеобщи събирания минимум до края на юли .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР