Ясни са бъдещите концесионери на морските плажове Златни пясъци в

...
Ясни са бъдещите концесионери на морските плажове Златни пясъци в
Коментари Харесай

Колко ще струва сянката на Златни пясъци в следващите 20 години?

Ясни са бъдещите концесионери на морските плажове " Златни пясъци " в община Варна и на " Созопол-централен " в община Созопол. След извоювани състезания новите наематели на плажовете за период от 20 години ще бъдат компаниите " Ламс Холдинг Груп " ООД ( " Златни пясъци " ) и " Ауто фактор " ЕООД ( " Созопол-централен " ). Това излиза наяве от признато решение на Министерски съвет.
За този период " Ламс Холдинг Груп " ООД ще направи вложения за възстановяване на образа на " Златни пясъци " в размер на 6 843 532, 60 лева с Данък добавена стойност. Концесионерът се задължава да предлага за целия период на контракта за концесия цена за 1 бр. чадър в размер на 12 лева с Данък добавена стойност и цена за бр. шезлонг в размер на 12 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 18% или 1 926 674 лева без Данък добавена стойност.
" Ауто фактор " ЕООД пък ще влага 381 720 лева с Данък добавена стойност за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж " Созопол-централен " . За целия период на контракта за концесия цената за 1 бр. чадър ще бъде в размер на 7 лева с Данък добавена стойност, а цена за 1 бр. шезлонг - в размер на 7 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 14,5% без Данък добавена стойност или 136 434 лева без Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР