Ясни че са вече номинираните за Нобеловата награда за мир.

...
Ясни че са вече номинираните за Нобеловата награда за мир.
Коментари Харесай

Номинираните за Нобеловата награда за мир - СЗО, Тихановска, Навални, папата и НАТО

Ясни че са към този момент номинираните за Нобеловата премия за мир. Сред тях са Световната здравна организация, беларуската дисидентка Светлана Тихановска, намиращият се в пандиза съветски отстъпник Алексей Навални, Международният съд в Хага, папа Франциск и НАТО.

Сред номинираните са и държавното управление на Националното единение на Мианма, образувано от дисиденти след преврата предходната година, външният министър на Тувалу Симон Кофе, деен участник в битката против световното стопляне, английският откривател и естествоизпитател Дейвид Атънбъроу, Междуправителствената научно-политическа платформа за биоразнообразието и екосистемите, някогашният американски вицепрезидент Ал Гор и Междуправителствената група за климатичните промени, предава " Ройтерс ".

Сред номинираните е и уеб сайтът, разгласил стотици хиляди американски дипломатически и военни секретни документи Уикилийкс и разобличителката Челси Манинг, която беше предоставила на уеб страницата част от тях. Номиниран е и Арктическият съвет, както и неправителствената организация Кеър.

Лауреатът се афишира през октомври от Норвежкия нобелов комитет, а оценката се връчва през декември на гала в Осло.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР