Яслите и детските градини в страната остават затворени до края

...
Яслите и детските градини в страната остават затворени до края
Коментари Харесай

Яслите и детските градини остават затворени до 13 април

Яслите и детските градини в страната остават затворени до края на изключителното състояние - 13 април , съобщи кореспондент на БГНЕС.
По-рано през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава периода на всички въведени противоепидемични ограничения в страната, с които се цели възпрепятстването на разпространяването на ковид. 
До 12 април в това число важат всички противоепидемични ограничения против ковид в България
Заповедта важи и за частните детски заведения на територията на страната.
Остават затворени и всички учебни заведения в страната . Просветният министър Красимир Вълчев уточни по-рано, че са очаквали удължение на ограниченията. Той означи, че отдалеченото образование е стартирало сполучливо и нулева година няма да има.
14 хрумвания за детски игри в условия на карантина
Остава лимитирано влизането и излизането от регионалните градове, само че здравният министър издаде нова заповед, с която облекчи режима по КПП-тата. Остава условието декларациите да остават на построените КПП-та на изходите на регионалните градове.
Още две седмици остават затворени заведенията и търговски центрове, в МОЛ-овете се позволява да работят единствено доставчиците на платежни услуги , при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия, в това число стерилизация, проветряване и инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав, обезпечаване на персонални защитни средства и недопускане до работа на чиновници с прояви на остри заразни болести.
Как да не трансформираме ваканцията в домакински арест?
Хората на възраст под 60 години не би трябвало да посещават хранителни магазини и аптеки сред 8.30 и 10.30 сутринта . Това е прозорецът, в който могат да пазарят единствено възрастни хора.
Парковете са затворени и разходки в тях не се разрешава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР