Яслите и детските градини в страната остават затворени до края

Яслите и детските градини в страната остават затворени до края ...

Яслите и детските градини остават затворени до 13 април.

Яслите и детските градини в страната остават затворени до края на извънредното положение - 13 април, предаде репортер на БГНЕС.
По-рано днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки в страната, с които се цели възпрепятстването на разпространението на коронавируса. 
До 12 април включително важат всички противоепидемични мерки срещу коронавируса в България
Заповедта важи и за частните детски заведения на територията на страната.
Остават затворени и всички училища в страната. Просветният министър Красимир Вълчев посочи по-рано, че са очаквали удължаване на мерките. Той отбеляза, че дистанционното обучение е стартирало успешно и нулева година няма да има.
14 идеи за детски игри в условия на карантина
Остава ограничено влизането и излизането от областните градове, но здравният министър издаде нова заповед, с която облекчи режима по КПП-тата. Остава изискването декларациите да остават на изградените КПП-та на изходите на областните градове.
Още две седмици остават затворени заведенията и търговски центрове, в МОЛ-овете се допуска да работят само доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.
Как да не превръщаме ваканцията в домашен арест?
Хората на възраст под 60 години не трябва да посещават хранителни магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 сутринта. Това е прозорецът, в който могат да пазаруват само възрастни хора.
Парковете са затворени и разходки в тях не се позволява.

Източник: actualno.com