Яслата вече няма да носи точка при кандидатстване за детска

...
Яслата вече няма да носи точка при кандидатстване за детска
Коментари Харесай

Важна новина за всички столичани с деца в ясла

Яслата към този момент няма да носи точка при кандидатстване за детска градина в София. Това ще гласоподават през днешния ден на сесия столичните общински съветници, оповестява.

„ След съвсем 3 години старания, ще бъде отстранена една неправда. Занапред децата, които не са намерили място в общинските детски ясли, няма да бъдат ощетявани с 1 точка при кандидатстването им за 1-ва група в детска градина.”

Това изясни водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който е член на Комисията по просвета, обучение, просвета и културно разнообразие на СОС. По негова самодейност комисията одобри да отпадне критерият за бонус точка, в случай че детето е посещавало ясла.

Поправката „ Паргов” ще стане факт след приемането на промени в Наредба за банкет на деца в общинските независими детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения на територията на Столична община.

„ Така децата ще имат еднакъв старт, когато аплайват за място в общинска детска градина. Дължим равно отношение и идентични услуги на всички данъкоплатци”, безапелационен е Паргов.

Хроничният дефицит тук-там в детски заведения в София е максимален в яслените групи.

И тази година повече от 5 000 малчугани не откриха място в общинските детски ясли в столицата.

Промените в наредбата за общинските ясли и градини планува и опция за отсрочване на записването на признатите малчугани до момента в който София се намира в оранжева и алена зона на инфектирани с Коронавирус. Отсъствията на децата по време на пандемията ще се извиняват служебно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР