Ясен Янков e сред пионерите във финтех индустрията и има

...
Коментари Харесай

Да създаваш крипто явление

Ясен Янков e измежду пионерите във финтех промишлеността и има над 15 години опит в създаването на програмен продукт за редица водещи международни компании. Съосновател е на MindHub - новаторска обучителна самодейност за програмиране, ориентирана към деца и младежи. Днес Ясен заема позицията VP of Engineering & Product в Nexo - българската компания, която е измежду водещите институции за ръководство на цифрови активи в света. Как попаднахте в света на криптовалутите и по какъв начин пътят ви води в Nexo?Често приказваме за цифровите активи като " новото " събитие, а забравяме, че още с началото на модерното общество, технологиите и финансите вървят ръка за ръка. От телеграфа, железопътните линии и построяването на цялостна софтуерна инфраструктура, през кредитните карти, онлайн банкирането и банкоматите, активите напълно естествено се цифровизираха благодарение на технологиите - еволюция, подбудена от най-естествената потребност потребителите да оперират свободно с активите си. От години имам директен допир и наблюдения върху тези процеси и се убедих, че криптоиндустрията е не просто секторът, който те мята на гребена на вълната, а действителен път към по-добро бъдеще - към общество, в което не сме подвластни от трети страни и взимаме решения за бъдещето си сами. Комбинацията от персоналните ми убеждения, насъбрания опит в бранша и опцията да съм част от тази движеща мощ ме докара в Nexo. Тук сме дейни участници в промишленост за над трилион $, която ние движим напред - с наши лични артикули създадохме една напълно нова бизнес ниша.
Усещането, че имаш пряк принос за построяването на по-добро бъдеще, опцията да работиш с най-съвременните технологии и свободата да развихриш целия си капацитет ни оказва помощ да надскачаме себе си. Знаем, че следваме вярната посока - през днешния ден управляваме активи на над 1 милион крайни и институционални клиенти на стойност над $12 милиарда, а за последните шест месеца увеличихме транзакциите си пет пъти, достигайки $30 милиарда. Оттук, пътят е единствено напред и нагоре.
Напоследък чуваме доста за криптовалутите. Какво са те за вас?Криптовалутите, умните контракти, блокчейн и токенизацията на активи са лостовена демократичното и заслужено общество, в което желаеме да живеем и ние, и децата ни. Те от дълго време станаха неизменима част от всекидневието на актуалния човек, който желае да е съответен и на сегашното, и на бъдещето. Това е очевидно във всички браншове - обичайните промишлености гладко преливат в света на цифровите активи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР