Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба и един от

...
Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба и един от
Коментари Харесай

Ясен Тодоров за Сарафов: Кой му дърпа конците? Кой му пише изявленията?

Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа и един от участниците в абсурда към основния прокурор Иван Гешев, разгласи, че е получавал закани, а от през вчерашния ден и дрон обикалял към ваканционно жилище на фамилията му. Това той сподели пред Българска национална телевизия във вторник, до момента в който разясняваше настояването на своя началник Борислав Сарафов за защита, тъй като се чувствал заплашен от Гешев. Самият Тодоров, чиято оставка желае пък Сарафов, съобщи, че получавал много закани, само че не го е боязън.

" Когато си основен прокурор, шеф на националното разследване, заместник-директор не може да се дършиш като ощипана девойка, да искаш защита.

Аз какви закани съм имал. Сега единствено ще кажа, че един дрон обикаля в последно време към ваканционното жилище на фамилията ми.

Аз съм на 55 години, в случай че се опасявам от нещо, би трябвало да напусна този пост. Искам да съм прав, има моменти, в които би трябвало да проявиш темперамент.

Мен не ме е боязън да бъда измежду хората ", разгласи той.

Според него " до изявлението на Сарафов пред Българска телеграфна агенция (в което зам. основният прокурор на процедура упрекна Гешев, че се меси в следствието за гърмежа - бел. ред) единствената постоянна власт беше правосъдната власт ".

" На 5 май се разделихме като екип и другари. Бил съм извънредно предан към шефа на следствието. За мен е огромната мистерия кой стои зад Сарафов.

Кой му дърпа конците? Кой му написа изказванията? Идвам ли при вас с написани речи, някой път да сте видели това от мен? Няма и да видите ", продължи Тодоров.

Освен че Сарафов се държал като ощипана девойка с настояването за защита, заместникът му имаше коментар и на изказването на шефа на следствието от през вчерашния ден.

" Вие видяхте ли през вчерашния ден брифинга на господин Сарафов? Приканвам някой престъпен психолог да разяснява това държание ", сподели той.

Според него всички ние сме грешници, а той беше заместител основен прокурор при двама основни прокурори, атакува Тодоров.

За настояването на ПП-ДБ за чуване в Народното събрание на Гешев, Сарафов и на негово, зам.-шефът на следствието изиска единствено то да стане при закрити врата.

" Бих отишъл с най-голямо наслаждение на чуване в Народното събрание, само че единствено в случай, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват ", сподели зам.-директорът на Национална следствена служба.

Ясен Тодоров разгласи, че не знае за производства против Бойко Борисов, само че разяснява, че има такива против други народни представители.

За наличието на израелския специалист на мястото на гърмежа против колата на Гешев той сподели:

" Израелският експерт, който беше на местопроизшестието за малко време, изложи мнението си и аз му вярвам. Пред вас споделям, че в случай че експертизата откри друго, ще си подам оставката. Според мнението на този човек е употребен някакъв тип гърмеж за военни цели, изстрелва осколки с огромна скорост и огромен шокиращ резултат ".

Тодоров удостовери, че той е завел израелския експерт до мястото на гърмежа и акцентира, че специалистът самичък е предложил подпомагане.
 Снимка Българска национална телевизия

Показа и известието, което Борислав Сарафов е изпратил до сътрудниците си в деня на случая. От него излиза наяве, че задграничният специалист е началник на антитерористичното звено на Израел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР