Ясек Ястрзебски ще замени на поста Марек Чрзановски Полският орган

...
Ясек Ястрзебски ще замени на поста Марек Чрзановски Полският орган
Коментари Харесай

Полското КФН има нов шеф старият обвинен в корупция

Ясек Ястрзебски ще размени на поста Марек Чрзановски

Полският орган за финансов контрол KNF разгласи назначението на Ясек Ястрзебски за ръководител на регулатора. Новият началник сяда в стола на Марек Чрзановски, който подаде оставка вследствие на обвинявания в корупция и подкупи.
Ясек Ястрзебски е на 38 години. Той е един от водещите експерти в региона на правото и финансовия бранш и има висока професионална известност в Полша. Доцент, учител във Факултета по право и администрация във Варшавския университет и стопанска система. Повече от 10 години е бил зам.-директор на правния отдел на Универсалната спестовна банка на PKO BP, най-голямата банка в Полша. През 2017 година е включен в листата на 500-те най-хубави юристи в Централна и Източна Европа.
Завършил е Варшавския университет, Варшавската икономическа школа, както и правната стратегия LL.M. в Калифорнийския университета в американския град Бъркли.
В своята научна активност се занимава с гражданско право, комерсиално право и финансови пазари. Автор или съавтор на над 80 научни изявления. Владее британски, немски и френски език.

Марек Чрзановски беше упрекнат в искане на рушвет от няколко милиона $ от банка. Самият Чрзановски отхвърли обвиняванията и сподели, че е подал оставка от " възприятие за отговорност за работата на регулаторния орган при надзора над финансовия бранш ".

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР