Яростен скандал се разрази в парламента между управляващи и опозиция.

...
Яростен скандал се разрази в парламента между управляващи и опозиция.
Коментари Харесай

Свада в парламента! Спас Гърневски в люта словесна схватка с БСП: Може да спечелите избори само в Северна Корея или Сибир!

Яростен скандал се развихри в Народното събрание сред ръководещи и съпротива. Темата на днешните словесни престрелки бе тематиката за комунистите и антикомунистите, а участниците в нея бяха ГЕРБ и Българска социалистическа партия. В конфликтът присъединяване взеха депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, който отговори на декларацията на Антон Кутев от предходната седмица, когато още веднъж имаше препирни в пленарна зала. Като виждам нашите комунисти, те могат да завоюват избори единствено в Северна Корея или Сибир.

Те унищожиха страната. Бойко Борисов даде обещание да работи с всички и за това беше определен за трети път. Той ви предложи най-високия пост в страната, ръководител на Народното събрание, само че вие отказахте, тъй като знаете единствено да рушите и унищожавате. Това го доказахте и предходната седмица господин Кутев, прочете декларация от името на ПГ Гърневски.

Веднага по-късно депутатът от " Българска социалистическа партия за България " изиска думата за персонално пояснение. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев отхвърли и тогава Кутев изиска да прочете декларация от името на ПГ. " Аз и Корнелия Нинова в никакъв случай не сме били членове на Българска комунистическа партия, за разлика от Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от вашата парламентарна група. Вдигнете си ръцете бе хора. Списъци ли да вадим в този момент? ", съобщи Кутев, което предизвика Главчев да му спре микрофона.

" Това не е декларация. Или ще четете декларация, или ще ви лишава думата ", безапелационен беше Главчев. Спорът сред двамата продължи към минута и на финала Кутев въпреки всичко се изрече. " Миналата седмица желаех да заявя, че би трябвало да се водят ясни политики. Вчера на КСНС трябваше да се приказва за заплатите на военните, а не за техниката.

Не съм желал да връщам тематиката за предишното. Моят татко е бил върл болшевик и се гордея, че този човек не наруши нито един път законите на тази страна. Няма да разреша в този момент някой да праща тези хора в Сибир и да се подиграва с предишното на татко ми. Когато нямаш минало, нямаш бъдеще. Няма да разреша някой да се гаври с паметта на татко ми, изключително когато този човек си е сменял пет пъти партиите ", приключи Кутев.

След това Парламентарната група на Българска социалистическа партия за България “ напусна пленарната зала. По информация на " Фокус " сега се организира съвещание на левицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР