„Яркият и богат сюжет в Пачинко е израз на почитта

...
„Яркият и богат сюжет в Пачинко е израз на почитта
Коментари Харесай

Време за четене: живота като хазартна игра или пристрастяващата история на едно корейско семейство в Япония

„ Яркият и богат сюжет в Пачинко е израз на почитта към хората, чиято история е застрашена от изтриване “
 Добра вест за всички фенове на комбинацията от кола и кафе Edna предлага Добра вест за всички фенове на комбинацията от кола и кафе
Романът „ Пачинко “ е вълнуваща история за връзката със фамилията, битката за еднаквост и тъгата по родното място. В книгата си Мин Джин Ли споделя историята на корейско семейство, която води началото си от ранните години на ХХ век , и наблюдава живота на четири генерации . На фона на бурни исторически събития, ориста на Янгджин и Сунджа минава през редица превратности, сходно на криволичещите топчета при играта пачинко .

Авторката ловко преплита метафората за хазартната японска игра , с цел да изведе на напред във времето концепцията за крехкостта на живота . С майсторство и дълбочина Мин Джин Ли сервира на читателите модерната интерпретация на древногръцкия израз deus ex machina , с цел да подчертае значимостта на фамилните връзки, възпитанието и вярата .

Романът е преведен на 29 езика.

 книга издателство Киви/Вакон ООД

Мин Джин Ли е родена в Сеул, Южна Корея през лятото на далечната 1968 година Едва седемгодишна емигрира дружно със фамилията си в Ню Йорк. Детството ѝ минава сред игрите по улиците на работен квартал обитаем най-вече от емигранти и книгите в Обществената библиотека в Куинс. Завършва История в Университета Йейл, а по-късно и Право в Университета на Джорджтаун. Има къса адвотска процедура преди да стартира да се занимава с писане. Историята за основаването на „ Пачинко “ отлежава дълго време в съзнанието и когато стартира работа по книгата, Ли изчита десетки изявленията с корейци и японци, живеещи в Токио . От есента на 2018 година Мин Джин Ли живее със фамилията си в Бостън, където работи над третия си разказ.

 Мин Джин Лий Getty

„ Пачинко “ е шедьовър за съпричастност, честност и предаността към жанр и семейство. “ – Джон Бойн

„ Дълбоката и пристрастяваща история на едно корейско семейство в Япония “ – Дейвид Мичъл
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР