Ярките образи и красотата на света, който ни заобикаля, се

...
Ярките образи и красотата на света, който ни заобикаля, се
Коментари Харесай

Изложба на Добромир Манев в галерия Финес

Ярките облици и хубостта на света, който ни заобикаля, се трансформират в живописни видения за художника и артист. Произведенията могат да бъдат прегледани до 28 май.

Цветовете, изпълнени с живот, постоянно будят удивление. Събрани са от пътешествията на Добромир Манев и чувството за невидимата силата над елементарните хора. Крие се зад залезите от платната. И в окото, което постоянно ни следи.
Добромир Манев, художник: Това е резюме на всичките ми видения. И по тази причина съм нарекъл изложбата живописни видения. Те са плод на моите сънища, на моите наблюдения на природата. В моите картини има лъчение на пристрастеност, на обич, на светлина и това желая да го предам на моите фенове.
Две години ще изминат, до момента в който концепцията се трансформира в галерия. За нея Добромир Манев е подбрал както картини, рисувани в Америка преди 20 години, по този начин и творби, едвам напуснали ателието.

Ценителите на изобразителното изкуство могат да ги прегледат до 28 май, а вярата на художника е в странните му сънища да намерим хубост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР