Японците се опитват да научат колкото е възможно повече за

...
Японците се опитват да научат колкото е възможно повече за
Коментари Харесай

Учени установиха хората от коя кръвна група живеят по-дълго и боледуват по-рядко

Японците се пробват да научат колкото е допустимо повече за другите кръвни групи. С тяхна помощ те вършат хороскопи, намират работа и даже се женят. Освен това те изследват хората от коя кръвна група живеят по-дълго и боледуват по-рядко, оповестява Taishu, представени от Българска телеграфна агенция.

Японските специалисти означават, че хората с кръвни групи A (II), B (III) и AB (IV) са по-склонни да получат рак на панкреаса спрямо вид 0 (I). Подобни заключения бяха направени след осемгодишно изследване, в което участваха 100 000 души. Резултатите от проучването бяха в допълнение доказани от спомагателни изследвания, извършени от учени в Китай, Съединени американски щати и Италия.

Ако приказваме за други болести, рискът от тяхното пораждане зависи от кръвната група. Експертите означават, че тази разлика във вероятността от болестта се е развила по няколко аргументи. Първата причина е съществуването на имунитет при хората. Второто е, че всеки обособен патоген избира избран тип кръв.

Пример може да бъде E. coli, която предизвика съществено хранително отравяне. Състои се от субстанции, принадлежащи към вид А. Ето за какво тялото на хората с втората кръвна група няма да може да създаде нужните антитела, с цел да не попадне инфекцията вътре. В тази връзка носителите от втората група са прекомерно предразположени към всевъзможни хранителни отравяния. Най-добрият имунитет се смята при хора с 1 кръвна група.

Тип А предизвиква 1,5-кратно нарастване на развиването на тромбоза, което предизвика инфаркт на миокарда и мозъка. По-често хората с кръвна група 2 се сблъскват със захарен диабет, който също може да предизвика сърдечен удар.

Носителите от 3-та група са ситуирани на втора позиция във връзка с силата на техния имунитет, само че в това време има много патогени, които избират вид В. Струва си да се страхувате от белодробни болести, да вземем за пример пневмония. Съществува и по-висок риск от заразяване с туберкулоза. Някои E. coli и Salmonella съставляват опасност за вид B.

След изследването е открито, че хората с първа кръвна група се смятат за носители на най-силен имунитет и по-рядко страдат от множеството болести от останалите. Ето за какво започнаха да я назовават ​​ " групата на дълголетието “. В същото време има и дребен проблем. Хората с кръвна група 1 са по-склонни да получат стомашни язви от другите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР