Японците останаха впечатлени от лагера с националките ни по борба

...
Японците останаха впечатлени от лагера с националките ни по борба
Коментари Харесай

Японците канят борците ни за лагер преди Токио 2020

Японците останаха впечатлени от лагера с националките ни по битка и поканиха и трите ни стила на подготовка преди олимпиадата Токио 2020. Тимът, водена от селекционера Петър Касабов, бе на 15-дневен общ брой в Окаяма. А в състава бяха включени европейските шампионки Биляна Дудова и Тайбе Юсеин, както и сребърната медалистка от Евро 2018 Мими Христова. Наставникът изнесе и открит урок пред младите японски гении.

„ Още занапред ни заведоха в залата, в която да упражняваме и трите стила – дами, мъже – свободна и класическа битка – разкри Касабов. – И то директно преди олимпиадата, което ще бъде и добра адаптация за нас. Залата е по-голяма от нашата „ Универсиада “, изискванията са страхотни. Остава ние да решим. Но това е огромно самопризнание за нашата битка от Япония, която е една от водещите в нашия спорт. “

В момента националките са на лагер в Благоевград, а във вторник част от тях пътуват за европейското до 23 година в Истанбул. На шампионата ще започва и шампионката при дамите Биляна Дудова (57 кг). На тепиха България ще бъде показана и в трита стила, като в класическия ще излезе Кирил Милов (98 кг), сребърен медалист от младежките олимпийски игри Нанджин 2014.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР