Японците имат дълбоко вкорененото убеждение, че лоялността на работното място

...
Японците имат дълбоко вкорененото убеждение, че лоялността на работното място
Коментари Харесай

Дрони пазят работниците в Япония от прекален извънреден труд



Японците имат надълбоко вкорененото разбиране, че лоялността на работното място и изключителният труд са нещо свято. Това обаче стартира да се трансформира в проблем. Японците имат все по-малко време за персоналния си живот, а в езика им има и термина " гибел от преправяне ", което демонстрира какъв брой съществени са нещата. За да се оправи с това, компанията Taises - която дава отговор за построяването на олимпийския стадион в Токио - е решила да употребява дрони.

Машината, която употребяват Taisei, е T-Frend - охраняем дрон, който употребява камерите си, с цел да обикаля офисите и да засича закъснели служащи. Вместо обаче да ги пържи с лазери или нещо сходно, дронът пуска музика - Auld Lang Syne, мелодия, която в Япония се употребява за обозначаване края на работния ден. На доктрина, музиката, дружно с бръмченето на дрона, би трябвало да създадат продължаването на работата невероятно по този начин или другояче.

Самият дрон е самостоятелен и няма потребност от GPS, с цел да дефинира позицията си. От април следващата година машината ще се отдава чартърен свободно на цена от 50 000 йени (733 лв) за месец, което лимитира потреблението и до междинни и огромни предприятия. Колко в действителност ще бъде ефикасен T-Frend следва да разберем.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР