Японското правителство смята, да трансформира хеликоптероносача Изумо“ в самолетоносач, способен

...
Японското правителство смята, да трансформира хеликоптероносача Изумо“ в самолетоносач, способен
Коментари Харесай

Япония превръща най-големия си боен кораб в самолетоносач

Японското държавно управление счита, да трансформира хеликоптероносача „ Изумо “ в самолетоносач, кадърен да придвижва стелт-изтребители от 5-то потомство Ф-35Б.

Няколко високопоставени чиновници от японското министерство на защитата оповестяват, че сега се обмисля опцията най-големият военен транспортен съд на Япония – „ Изумо “, с дължина от 248 метра, да се пригоди за писта за самолети, написа Asahi Shimbun.

В момента министерството приготвя да издаде до края на 2018 година новата средносрочна отбранителна стратегия на страната и се чака в нея да се сложи като опция превъоръжаването на кораба.

Решението може да провокира спор с японската отбранителна политика, както и терзания, че ще утежни връзките с Китай. Едно от предложенията е „ Изумо “ да бъде разгласен за „ защитителен самолетоносач “, който да има задачата да пази околните и спорните острови в Източнокитайско море. Служителите от министерството на защитата признават усложнения при дефинирането каква е разликата сред защитителен и нападателен самолетоносач. По тази причина е допустимо корабът да бъде назван с безусловно нова терминология, когато бъде приспособен на него да кацат и изхвърчат изтребители.

През последния интервал държавното управление на министър-председателя Шиндзо Абе утвърди закупуването на нови въоръжения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР