Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре

Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре ...

Проблемите на Facebook разгневиха японските власти.


Японското правителство ще предупреди Facebook, че трябва да опазва по-добре личните данни на потребителите след изтичането на информация при случая с британската фирма Cambridge Analytica, който засегна 87 млн. души по целия свят, предаде Kyodo News днес.

Правителството, което разследва случая заедно с британските власти, твърди, че най-голямата социална мрежа в света не е управлявала добре личните данни и не е успяла да комуникира правилно проблема с потребителите, пише още Kyodo, позовавайки се на източници от правителството.Още по тематаДори самият Facebook не разбира FacebookБивш британски вицепремиер ще изчиства имиджа на Facebook

Комисията за защита на личната информация ще направи изявление днес, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса. Не е ясно дали то ще включва препоръка, заповед или наказание.

Комисията отказва да коментира въпроса. 

Facebook твърди, че личните данни на близо 87 млн. потребители са били неправомерно ползвани от Cambridge Analytica, която се е занимавала с кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп.

Регулаторите и властите в редица страни оттогава засилиха критиките си към Facebook. 

Представители на американската компания не са отговорили веднага на запитването за коментар пред Ройтерс.

 

Източник: investor.bg