Японското правителство ще изпрати утре чартърен полет до китайския град

...
Японското правителство ще изпрати утре чартърен полет до китайския град
Коментари Харесай

Япония и САЩ евакуират свои граждани от китайския град Ухан

Японското държавно управление ще изпрати на следващия ден под наем полет до китайския град Ухан, с цел да изтегля японските жители, които желаят да се приберат в родината поради експлоадирането на зараза от нов ковид, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Министърът на външните работи Тошимицу Мотеги сподели, че самолетът може да транспорти към 200 пасажери, само че добави, че към 650 японски жители се надяват да се приберат в родината. Мотеги сподели, че държавното управление прави действия за спомагателни полети, които ще се насочат към Ухан най-рано в сряда.

106 са към този момент смъртните случаи от новия ковид в Китай

Съединени американски щати оповестиха, че не могат да изтеглят всички свои жители от Ухан, стана ясно от съобщебние на американското посолство в Китай. Държавният департамент подхваща всички нужни дейности за завръщане в Съединени американски щати на личния състав на генералното консулство в Ухан.

Предполагаме, че опцията за транспорт на частни лица против възнаграждение от летището в град Ухан до Онтарио в Калифорния ще бъде лимитирана. В изискванията на неспособност за превозване на всички искащи, приоритет остават лицата, които са изложени на максимален риск от заразяване с ковид, уточни американското посолство в Китай.

Ето какъв брой българи има в китайския град Ухан, откъдето стартира разпространяването на новия ковид

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР