Японското правителство ще използва около 710 милиона йени (6,5 милиона

...
Японското правителство ще използва около 710 милиона йени (6,5 милиона
Коментари Харесай

С $6,5 млн. Япония се възстановява от тайфуна Хагибис

Японското държавно управление ще употребява към 710 милиона йени (6,5 милиона долара) от аварийния фонд на държавния бюджет за настоящата година за подкрепяне и възобновяване на инфраструктурата в районите, наранени от тайфуна " Хагибис ". Това разгласи в сряда японският министър председател Шиндзо Абе. Той взе участие в съвещание на бюджетната комисия на горната камара на Народното събрание.

" Силният ураган, който на 12 октомври удари редица райони на страната ни, аргументи обилни вреди. Имаме и огромен брой жертви и изчезнали. В момента към 110 хиляди души, в това число спасители и бойци от Силите за самозащита, вземат участие във " възобновяване на инфраструктурата, както и интервенции за търсене и избавяне ".

" В тази връзка, с цел да подпомогнем възобновяване от тайфуна, взехме решение да използваме 700 милиона йени от аварийния фонд на държавния бюджет за настоящата година ", сподели Шиндзо Абе.

Тайфунът " Хагибис " удари главната територия на Япония в събота и мина около брега на Тихия океан на основния остров Хоншу. В момента се знае за 73 починали и повече от 200 ранени, още 12 души се считат за изчезнали. В цялата страна към 12 хиляди къщи остават без електричество. Редица жилищни региони в североизточната част на Япония към момента са наводнени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР