Японското правителство се обявява за възобновяване на дейността на училищата

...
Японското правителство се обявява за възобновяване на дейността на училищата
Коментари Харесай

Коронавирусът няма да спре учебните занятия в тази страна

Японското държавно управление се афишира за обновяване на активността на учебните заведения в страната при осъществяване на редица условия, измежду които дейна вентилация на класните стаи и поддържане на физическа отдалеченост сред учениците и учителите, заяви ТАСС.

Плановете за обновяване на образователния развой бяха оповестени на конференция в Токио от министъра на образованието, културата, спорта, науката и технологиите Коичи Хагиуда. " Ситуацията с ковид в страната не се е подобрила. Необходимо е да се организира подготовка за обновяване на работата на учебните заведения, без да се отслабва режимът на нерешителност ", сподели той.

Според министъра управляващите се афишират за възобновяване на занятията от началото на новата образователна година на 1 април. Ще има условия след отварянето на учебните заведения да се съблюдават строги условия, измежду които гаранции за постоянно проветряване на класните стаи, отбягване на препълването им и строго съблюдаване на физическа отдалеченост сред учениците и учителите. Също по този начин постоянно ще се мери температурата на всички присъстващи в учебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР