Японското правителство проучва перспективите за пълномащабен военен конфликт на Корейския

...
Японското правителство проучва перспективите за пълномащабен военен конфликт на Корейския
Коментари Харесай

Токио проучва изгледите за война на Корейския полуостров

Японското държавно управление изследва вероятностите за пълномащабен боен спор на Корейския полуостров, с цел да възнамерява съответна реакция от страна на националните сили за самозащита, заяви през днешния ден организация Киодо, представена от ТАСС.

Въпросът се разисква в Съвета за национална сигурност с присъединяване на премиера Шиндзо Абе. Разглежда се по-специално опцията за пълномащабна военна ескалация на Корейския полуостров - освен това състояние Япония ще получи правото на пълноценна групова самозащита и на военна поддръжка от американските войски, които се борят с КНДР.

Като евентуални сюжети за развиване на обстановката японското държавно управление преглежда неминуем конфликт сред армиите на Южна и на Северна Корея, предпазен удар на Съединени американски щати по територията на КНДР, навлизане на южнокорейски войски в Северна Корея и ракетен удар на Севера по територията на Япония.

На последното си съвещание от 21 декември Съветът за национална сигурност е решил да се обмисли какъв брой американски военни може да бъдат трансферирани на японска територия като запас, в случай че избухне война на Корейския полуостров.

През 2015 година Народното събрание в Токио одобри закон, който за пръв път от края на Втората международна война позволи на военните да вземат участие в бойни дейности за отбрана на "приятелски страни ", даже в случай че самата Япония не бъде нападната. Освен това войските могат да дават логистична поддръжка освен на Съединени американски щати, а и на други "приятелски страни ". Не е конкретизирано за кои страни става дума, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР