Японското правителство протестира срещу Северна Корея заради изстрелването на ракети

...
Японското правителство протестира срещу Северна Корея заради изстрелването на ракети
Коментари Харесай

Япония протестира срещу Северна Корея заради изстрелванията на ракети

Японското държавно управление стачкува против Северна Корея поради изстрелването на ракети в сряда, което Токио смята за нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи японският министър председател Шиндзо Абе.

“Северна Корея организира две изстрелвания на балистични ракети тази заран. Такива изстрелвания на балистични ракети са в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации, ние осъждаме това и показваме митинга си. Свикваме съвещание на Съвета за национална сигурност, с цел да обсъдим обстановката ”, сподели Абе пред публицисти, заяви РИА новости. “Все още сме в тясно съдействие с интернационалната общественост, на първо място със Съединени американски щати и предприемайки засилени ограничения за сигурност, ще създадем всичко, с цел да защитим сигурността на хората ”, добави Абе.

В сряда сутринта КНДР извърши две изстрелвания. Япония счита, че това са били балистични ракети и това е нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Първото изстрелване, съгласно Токио, е осъществено в 7.17 локално време като, ракетата е паднала отвън изключителната икономическа зона на Япония. Второто изстрелване е записано 10 минути по-късно, а ракетата е попаднала в изключителната икономическа зона на Япония в префектура Шиман. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР