Японското правителство обмисля пакет от стимули, възлизащ на около 10

...
Японското правителство обмисля пакет от стимули, възлизащ на около 10
Коментари Харесай

Стимули за $90 милиарда планира Япония, за да компенсира вдигането на данъците

Японското държавно управление обмисля пакет от тласъци, възлизащ на към 10 трилиона йени (87,87 милиарда Долара), с цел да компенсира въздействието на нарастването на налога върху продажбите през идната година и да усили разноските за публични здания след серия от естествени бедствия, написа Reuters.

Някои от средствата ще отидат за ограничения, оповестени преди този момент, като да вземем за пример данъчни облекчения за закупуване на коли и ваучери за извършване на покупки, с цел да оказват помощ на семействата с ниски приходи.

Правителството също по този начин се стреми да харчи повече за инфраструктурата и предотвратяването на бедствия, поради терзания от възходящите световни опасности, показват източници, които отхвърлят да бъдат разпознати, защото пакетът не е финализиран.

Възможно е държавното управление да разпредели тези разноски за повече от една година, съгласно източници. Данъкът върху продажбите в страната се чака да нарасне до 10% през октомври 2019 година от сегашните 8%.

Целта на увеличението на налозите е да се обезпечат средства по разноските за обществено обезпечаване в изискванията на застаряване на популацията и да се спре изпращането на сметките за това на бъдещите генерации, писа Mainichi Japan края на предишния месец.

Министър-председателят Шиндзо Абе към този момент сподели, че ще освободи храната и някои ежедневни артикули от налога, с цел да смекчи резултата, само че към момента има огромна угриженост, че увеличението на налозите ще наруши потребителското търсене и въодушевление.

Данъчното нарастване може да коства на жителите към 5,6 трилиона йени, съгласно оценката на Японската централна банка. Някои длъжностни лица желаят да подхващат стъпки, с цел да компенсират тази тежест колкото е допустимо повече.

Пакетът от тласъци поражда безпокойствие за държавния дълг на Япония, който е двойно по-голям от стопанската система на страната, възлизаща на 5 трилиона $. Япония е най-задлъжнялата страна в света, измерено посредством дълг към БВП. Към 2018 година съотношението на дълга на Япония към Брутният вътрешен продукт доближава най-високото си равнище от 254%.

Размер на държавен дълг на Япония

 Снимка 388415

Източник:tradineconomics

Държавен дълг на Япония, Италия, Съединени американски щати, Гърция; (% от БВП)

 Снимка 388456
Източник:

Източник:OECD
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР