Японското правителство обмисля нови възможности за това как да ограничи

...
Японското правителство обмисля нови възможности за това как да ограничи
Коментари Харесай

Япония дава по $27 000 на хората в Токио, за да напуснат града

Японското държавно управление обмисля нови благоприятни условия за това по какъв начин да ограничи пренаселването в Токио. И в този момент има нов проект за това - ще заплаща на хората да се реалокират от столицата.

Според отчет на локалната организация NHK, представена от уеб страницата Quartz, страната ще дава по 3 000 000 йени или 27 000 $ на хората, които решат да изоставен Токио и да си намерят работа на друго място. Тази мярка ще влезе в действие от началото на идната фискална година.

Не единствено централната част на града, само че и в покрайнините й са доста заселени. Общото население на Токио и покрайнината се пресмята на 38 милиона души.

Това демонстрира един възходящ проблем в азиатската страна, където популацията на страната понижава, само че стопански мощните центрове порастват с бързи темпове за разлика от другите елементи на страната.

Така през 2017 година Токио и префектурите Чиба, Канагава и Сайтама регистрират забележителен растеж на популацията.

Според данните на NHK броят на хората, преместили се да живеят в столицата, надвишава броят на тези, преместили се от там през последните повече от 22 години. Казано по различен метод близо един на трима души в Япония живеят там.

От държавното управление показват, че доста хора напущат другите огромни градове в северната част на страната, като Сендай и Сапоро, с цел да отидат в Токио. За тях ще се търсят спомагателни тласъци, с цел да решат тези хора да се върнат назад. Сред ограниченията могат да бъдат обезпечени данъчни облекчения.

В същото време в Япония има растеж на задграничните мигранти, привлечени от опциите за работа там. Във всички префектури там като се изключи Нагазаки е бил регистриран растеж на чужденците, преместили се да живеят в страната през последната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР