Японското правителство и организационният комитет на Олимпиадата в Токио обмислят

...
Японското правителство и организационният комитет на Олимпиадата в Токио обмислят
Коментари Харесай

В Япония обмислят нов формат на олимпийските игри

Японското държавно управление и организационният комитет на Олимпиадата в Токио обмислят опростена версия на Игрите поради световното разпространяване на ковид. Това съобщи през днешния ден губернаторът на Токио Юрико Койке.

" Бихме желали да обмислим разнообразни разновидности, измежду тях има модернизация и опростяване на формата. В същото време би трябвало да реализираме схващане от страна на нашите жители ", сподели Койке.

По-рано най-големият вестник в страната " Йомиури " заяви, че управляващите в страната желаят провеждането на олимпиадата да бъде в естествен формат, само че продължаващата сложна обстановка с ковид ги кара да обмислят опцията за по-опростени игри. Според източници броят на участниците в церемониите по разкриване и закриване на Олимпийските игри може да бъде понижен. Ще има и ограничавания за броя на феновете по стадионите.

Японската страна обмисля опцията да организира наложително тестване на ковид освен за спортистите и членовете на тимовете, само че и за всички почитатели. Може да се наложат ограничавания за придвижването на спортисти отвън Олимпийското село, където те ще бъдат настанени.

Олимпиадата трябваше да се организира от 24 юли до 9 август тази година, само че поради световната пандемия беше отсрочена за 23 юли - 8 август 2021-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР