Японското мобилно приложение за проследяване на контактните на хора с

...
Японското мобилно приложение за проследяване на контактните на хора с
Коментари Харесай

4 милиона сваляния за седмица на японското мобилно приложение за Covid-19

Японското мобилно приложение за следене на контактните на хора с Covid -19 е свалено над 4 милиона пъти, откогато проработи преди седмица. На този декор държавното управление в Токио се пробва да предотврати втора вълна на инфекциите в миг, когато стопанската система и учебните заведения още веднъж са отворени, съобщи Ройтерс.

Ясуюки Сахара, представител на японското министерство на опазването на здравето, съобщи, че въпреки и да не е поставяна някаква съответна цел за броя на свалянията, желанието на здравните управляващи е " колкото се може повече хора да употребяват това приложение ".

Приложения като това може и да оказват помощ за прекъсване на зараза, само че за задачата би трябвало да ги употребява най-малко 60 % от популацията, демонстрира проучване на Университета в Оксфорд.

Юки Фурусе, учител в Университета в Киото, съобщи, че въпросът дали потребителите на обещано приложение в действителност би трябвало да бъдат толкоз огромен %, е спорен, само че по думите му " колкото повече хора употребяват приложението, толкоз по-ефективно ще бъде то за противодействието на епидемията ".

В края на май Япония анулира въведеното изключително състояние. Тя се оправи с епидемията по-добре, в сравнение с множеството развити страни, с сбор на инфекциите от към 18 000 и 969 смъртни случая, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР