Японското летище "Нарита" подготви импровизиран хотел с легла от твърд

...
Японското летище "Нарита" подготви импровизиран хотел с легла от твърд
Коментари Харесай

Японско летище настанява пътници на картонени легла, докато чакат тестовете за COVID-19

Японското летище "Нарита " приготви спонтанен хотел с кревати от корав картон и одеяла в зоната за приемане на багажа за задграничните пасажери, които би трябвало да останат, до момента в който чакат резултатите от тестванията си за ковид, съобщи Ройтерс.

Въпреки че полетите на летището в Нарита внезапно понижиха и то трябваше да затвори една от пистите си, там към момента кацат самолети, идващи от други страни, в това число Съединени американски щати и Италия.

От идващите е изисква да се подложат на проби за COVID-19, преди да се насочат към домовете си.

Резултатите може да са подготвени най-бързо за шест часа, само че поради закъснения те могат да лишават и два-три дни, сподели източник от министерство на опазването на здравето, поискал анонимност.

Тъй като на пасажерите е неразрешено да употребяват публичен превоз, на тези, които няма кой да ги вземе с автомобил, се постанова да чакат. Картонените кревати бяха готови ако околните уреди, които в този момент се употребяват за настаняване на пасажери, са напълно заети, заяви Българска телеграфна агенция.

Създадени за потребление в центрове за евакуация по време на естествени бедствия и по всяко друго време, когато е належащо краткотрайно настаняване с постелки и завивки, леглата, направени от корав картон, имат матрак и юрган.

В непосредственост до летището има уреди, където хората мога да отседнат, доколкото знам леглата от картон към момента не са били употребявани или в случай че са употребявани, то е било за малко, добави осведоменият източник.

Япония разгласи изключително състояние предходната седмица в най-населените си места, с цел да се бори с разпространяването на ковид. В страната има най-малко 7400 случая на инфектирани с COVID-19 и 137 смъртни случая, осведоми телевизия Ен Ейч Кей.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР