Японско шествие по повод японските дни на културата се провеждат

...
Японско шествие по повод японските дни на културата се провеждат
Коментари Харесай

Микоши гостува в столицата по повод японския ден на бойните изкуства

Японско шествие във връзка японските дни на културата се организират в столицата. По мотив празника на японските бойни изкуства ще бъде показан Микоши. Какво съставлява Микоши и какво можете да видите на празника на японските бойни изкуства, вижте в директното включване на Стефан Попов.

По мотив 110-та годишнина от съюза сред София и Токио, както и в чест на юбилейния празник на японските бойни изкуства, в столицата се организира фестивал на японските бойни изкуства и просвета. В негова чест за пръв път идва Микоши, който е основан преди 50 години в чест на божеството на бойните изкуства в Япония.
Даниела Кънева, публицист: Микоши за пръв път идва, това е една колесница, в която е божеството на бойния дух и бойните изкуства, което е от храма Касуга в Йокохама.
Микоши ще се носи от към 20 души. Божеството е част от шинтоизма, а каляската е знак на фестивалите в чест на японските бойни изкуства. Микоши е връзката сред божественото и земното, споделя още Даниела Кънева.
Боян Жеков, уредник: Това е най-масовото мероприятие от всички 4, които вършим през годината. Освен суши ще има и други японски ястия.
Според уредниците японските празници се харесват от българите, тъй като от ден на ден от тях се увличат към източната просвета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР