Японският външен министър Йошимаса Хаяши се завърна от Полша с

...
Японският външен министър Йошимаса Хаяши се завърна от Полша с
Коментари Харесай

Японски министър качи 20 украинци на правителствения самолет за Токио

Японският външен министър Йошимаса Хаяши се завърна от Полша с 20 украинци, разселени от продължаващата война в страната, защото Токио се стреми да играе по-голяма роля в интернационалната поддръжка за Украйна, оповестяват от „ ABC news ”.

Става дума за 20 украинци, които изразили предпочитание да отидат в Япония, само че не могли да уредят пътуването си.

Те са на възраст от 6 до 66 години, включително 15 дами. Това не са първите украински бежанци, пристигнали в Япония, откогато Русия нахлу в родината им на 24 февруари - само че те са първите, превозени със специфичен държавен аероплан при пътешестване проведено от външния министър на Япония.

„ Правителството се ангажира да даде оптималната поддръжка на тези 20 украинци, с цел да им помогне да живеят с възприятие на вътрешен мир в Япония, макар че са надалеч от родината “, сподели външният министър Йошимаса Хаяши пред кореспонденти в Полша малко преди да потеглят към Япония пред „ Ройтерс “.

Етнически хомогенната Япония от дълго време се тормози от задграничните мигранти, макар хроничния дефицит на работна ръка. Проучванията на публичното мнение обаче демонстрират, че болшинството от японците поддържат обезпечаването на леговище на украинците.

От началото на войната в Япония са пристигнали към 400 бежанци от Украйна. В множеството случаи става дума за хора, които имат родственици или познати, живеещи непрекъснато в Япония.

 
Режисьорът на „ Бонд “ споделя човешки истории от войната в Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР