Японският външен министър Таро Коно обяви, че се е разбрал

...
Японският външен министър Таро Коно обяви, че се е разбрал
Коментари Харесай

Русия и Китай скръцнаха със зъби на Северна Корея

Японският външен министър Таро Коно разгласи, че се е схванал с съветския си сътрудник Сергей Лавров за ускорение на работата по отношение на икономическото съдействие на противоречиви острови в Тихия океан и за облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване до островите.

Лавров съобщи по-рано след диалозите си с Коно в Москва, че е бил реализиран прогрес по ограничения за създаване на доверие, свързани с островите, известни в Русия като Курилски острови, а в Япония като Северни територии.

Същевременно Лавров предизвести, че Русия се опълчва на милитаризирането на Азия под претекст за противопоставяне на Северна Корея и е угрижен от проектите на Съединени американски щати да разположи част от световната си система за противоракетна защита в района.

Първият посланик на Русия добави обаче, че Москва и Пекин приканват Северна Корея да извърши резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Русия и Китай са призовали също по този начин комунистическия режим да възобнови шестстранните договаряния и да приключи нуклеарната си стратегия.

" Както всички останали членове на международната общественост, Русия не приема ракетните и нуклеарните завършения на КНДР ", акцентира Лавров, като добави: " Русия не може да одобри нуклеарния и ракетния хазарт на режима. "

По-рано Москва и Пекин предложиха проект за двойно заледяване, който допуска, че Северна Корея ще се откаже от създаването на нуклеарни оръжия, в случай че Съединени американски щати и Южна Корея преустановят взаимните си военни учения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР