Японският Урава Ред Даймъндс се класира за финала в азиатската

...
Японският Урава Ред Даймъндс се класира за финала в азиатската
Коментари Харесай

Урава Ред Даймъндс се класира за финала в Азиатската Шампионска лига

Японският Урава Ред Даймъндс се класира за финала в азиатската Шампионска лига, откакто отстрани след осъществяване на дузпи Чонбук Моторс от Република Корея. Редовното време приключи 1:1, след продълженията резултатът стана 2:2, което наложи осъществяване на дузпи. Там японците се оказаха по-точни и победиха с 3:1. Атару Есака вкара победната дузпа, откакто преди този момент трима от корейците пропуснаха – Ким Бо-Кюн, Ли Сьон-Ки и Ким Чжън-Су. 

Юсуке Мацуо откри резултата за японците още в 11-ата минута, само че при започване на второто полувреме Пак Сюн-Хо изравни от дузпа. Наказателният удар беше отсъден защото Аюми Охата събори в наказателното поле Сон Мин-Кю. 

Урава имаше множеството голови положения по-късно, само че по този начин и не откри метод до края на 90-те минути Ли Бум-Су. В последната минута на добавеното време на мача пък Каспер Юнкер удари страничната греда. Но в 116-ата корейците изненадващо излязоха напред, откакто Ан Кьо-Вон вкара и като че ли ги пращаше на финала. Но насладата им беше прекомерно къса, защото в последната 120-а минута Юнкер от близо прати топката в мрежата за 2:2. 

Японският тим, който два пъти е печелил Шампионската лига на Азия, ще би трябвало да чака противника си за финала до 2023-а година. През тази година шампионатът на този континент се организира на географски принцип. Отборите се разпределят в два потока и играят по този начин до финала. Урава излиза за финала от източния поток, а в Западна Азия има още мачове до заключителните стадии.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР