Японският технологичен конгломерат Softbank анонсира сериозна инвестиция в Nuro –

Японският технологичен конгломерат Softbank анонсира сериозна инвестиция в Nuro – ...

Softbank направи сериозна инвестиция в компания за роботизирани доставки.


Японският технологичен конгломерат Softbank анонсира сериозна инвестиция в Nuro – стартъп, опериращ в сферата на бизнеса с роботизирани доставки. Компанията получава от Softbank инвестиция в размер от почти един милиард долара – $940 млн., посредством Vision Fund.

Nuro е основана преди три години от двама бивши служители на проекта на Google за автономен транспорт, превърнал се впоследствие в това, което днес знаем като Waymo. Понастоящем компанията е дом на близо 200 служители и стотина нещатни професионалисти, като компанията работи по първия си голям проект – пилотна програма, съвместно с Kroger за доставка на продукти до клиенти на веригата, която има 2800 обекта в 35 щата на САЩ. Nuro вече са започнали обслужването на един от тези обекти във Финикс, през декември.

За превоза на стоките, Nuro използва R1, малко безпилотно превозно средство, което компанията представи в началото на миналата година. R1 е снабден със стандартния набор от камери и лазерни сензори, а в купето се намират специални отделения, в които температурата бива контролирана изкуствено. Макар и да е напълно автономно, возилото в момента бива придружавано от автомобил, шофиран от човек. Клиентите на услугите на Nuro използват специалното мобилно приложение, с което могат да проследят своята поръчка, а след това се идентифицират – чрез парола или по биометричен път, за да получат доставката си, предава VentureBeat.

Източник: kaldata.com