Японският собственик на товарния кораб, от който изтичат петролни продукти

...
Японският собственик на товарния кораб, от който изтичат петролни продукти
Коментари Харесай

Екокатастрофа заради петролен разлив край бреговете на Мавриций

Японският притежател на товарния транспортен съд, от който изтичат петролни артикули край крайбрежията на Мавриций, през днешния ден сервира извинения за основаната опасност за околната среда и даде обещание да направи всичко допустимо да спре разлива, съобщи Ройтерс.

" Искрено се оправдавам на народа на Мавриций и на засегнатите за породените беди. За да запазим околната среда, ще създадем всичко допустимо да съберем изтеклия нефт, да изпомпваме този, който е останал на кораба, и да преместим съда безвредно в съгласуваност с управляващите на Мавриций и съответните японски служби ", уточни в официално съобщение компания " Нагашики шипинг ".

В петък министър председателят на Мавриций Правинд Джугнаут разгласи екологично изключително състояние. Днес той свика съвещание на службите, които имат отношение към въпроса, и благодари на Франция за обещаната помощ в отговор на апела му, съобщи Франс прес.

Мавританската полиция възнамерява през днешния ден да се качи на кораба " Вакашио ", затънал от 25 юли край югоизточния бряг на остров Мавриций, с цел да изследва по какъв начин най-лесно да се източи от него останалото гориво и да се избегне огромно замърсяване. Полицията счита да се качи на борда дружно с капитана - 58-годишен индиец, с цел да изземе навигационните документи му и основно записите от диалозите преди корабокрушението.

Двайсетте членове на екипажа на " Вакашио " са били евакуирани и са под карантина на острова. Те са от Индия, Филипините и Шри Ланка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР